(21 April 2011) Modelit heeft de reistijd voorspelwedstrijd 2011 gewonnen. Lees hier het persbericht.

Modelit, het bedrijf achter Tripcast.nl,  heeft voor de 2e maal op rij de hoofdprijs gewonnen in de competitie reistijdverwachting. De competitie is georganiseerd door de Verkeersonderneming. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en werd vandaag uitgereikt door Siebe Riedstra, Directeur Generaal van dit ministerie.

De vorige competitie was in 2008. Ten opzichte van deze eerdere competitie zijn een aantal beoordelingscriteria toegevoegd, zo worden nu ook kortetermijnverwachtingen gevraagd, waardoor het gebruik van de meest up to date gegevens  belangrijker wordt. Ook is er meer nadruk gelegd op ritten over lokale wegen. Reistijden op dit type wegen zijn moeilijker te voorspellen dan reistijden op snelwegen. Tot slot worden nu ook ritten van vrachtauto's in de competitie betrokken.

De prijs bestaat uit een geldbedrag dat beschikbaar wordt gesteld wanneer Modelit erin slaagt een dienst op basis van de reistijdverwachting te ontwikkelen die 750.000 keer gebruikt wordt.