7-4-2017

Het Tripcast model voor reistijdverwachting is per 7-4-2017 bijgewerkt. Dit houdt in dat een nieuwe versie van het (NWB) netwerk in gebruik is genomen, en dat de historische database is bijgewerkt.

NDW verspreid elke minuut gegevens over de actuele toestand op de weg in de vorm van DATEX II berichten.

Tripcast gebruikt deze data op een aantal manieren. Dit artikel laat zien hoe.

 

Filegegevens en Incidentgegevens op de Tripcast website

De Tripcast website vertaalt de DATEX II berichten naar icons en teksten die worden weergegeven op de Tripcast website. Een DATEX II bericht bevat geen leesbare berichten, maar bericht codes. Deze codes worden door afnemers van NDW weer vertaald naar berichten die voor de eindgebruikbaar leesbaar zijn. Vanwege deze reden kunnen er kleine verschillen zijn tussen berichten die op verschillende websites worden getoond.

Het DATEXII bericht bevat uiteraard ook informatie over de locatie van een file of incident. Soms is dit in de vorm van een begin- en eindpunt. In dit geval kan Tripcast een route berekenen tussen begin- en eindpunt en de locatie als een lijn op de kaart tonen. Soms is alleen een puntlocatie bekend. In dit geval wordt alleen een icon getoond.

 

 

Informatie over files bij uw routeadvies

Indien u via Tripcast een resitijdverwachting opvraagt bij een route waaraan op dat moment een filebericht of incident gekoppeld is, dan is dit zichtbaar in uw route advies:

 

 

Bericht 05-02-2016

De Tripcast site is op een aantal punten verbeterd:

  • De feedback bij het invoeren van adressen is verbeterd.
  • Het afdrukken van de route beschijving werkt nu beter
  • De grafiek die de reistijden toont is interactief gemaakt
  • De site is gemigreerd naar een nieuw Content Management Systeem
  • De gebruikersvriendelijkheid voor smartphonegebruikers is sterk verbeterd

 

Bericht 21 mei 2012.

Vanaf maandag 21 mei berekent Tripcast de reistijd voor de ANWB routeplanner! Hierdoor kunt u vanaf nu bij de ANWB terecht voor gedetailleerde en up-to-date route-informatie én voor de meest nauwkeurige voorspelling van uw reistijd die binnen Nederland op het web verkrijgbaar is. Het Tripcast algoritme wordt hierdoor niet alleen het als best geteste, maar ook het meest gebruikte algoritme voor reistijdvoorspellingen binnen Nederland.

Om er zeker van te zijn dat onze programmatuur alle nieuwe gebruikers zal kunnen bedienen, hebben we onze algoritmes de laatste maanden drastisch versneld zonder overigens ook maar iets aan kwaliteit in te boeten. We hebben zelfs een extra optie toegevoegd: in de route beschrijving kunnen we nu tonen hoe onze reistijdverwachting is uitgesplitst over de verschillende onderdelen van de route. 

Deze werkzaamheden zijn mogelijk gemaakt met het prijzengeld dat Modelit ontving met het winnen van de hoofdprijs in de competitie reistijdverwachting 2011, georganiseerd door De Verkeersonderneming.

   

Noot: de Tripcast reistijdverwachting is tot ultimo 2012 op de ANWB routeplanner in gebruik geweest.